2023-06-29 53 views
❤️之前放假去已經plan左要食好西🥢一早上網訂好晒位🪑一於去享受一個lunch嘅Omakase 嚕🥳🥢呢間Omakase 除咗食物質素好亮之外💯服務水準仲非常之高添👍喺食嘅過程裏邊感覺好歡樂同埋熱鬧✅絕對係要推介俾大家喔🥳🥳▫️小食:牛蒡、蒜頭🌈我最鍾意就係日式牛蒡漬物🥳▫️前菜:白粟米 🌈新鮮嘅白粟米又甜又爽口🥳▫️海鮮茶碗蒸🌈高湯味道好濃郁🔥滑嘟嘟嘅茶碗蒸裏邊有豐富嘅海鮮🦞隻蝦好爽口🥳上面嘅飛魚子超鮮甜呀💯▫️北海道厚岸🌈估唔到呢度可以食到咁新鮮嘅北海道東岸嘅厚岸生蠔🦪果然係高質嘅omakase💯北海道東岸來源嘅生蠔係特別鮮味、肥美👍▫️間白🌈間白除咗鮮味仲非常之爽口添🥳▫️紫海膽魚子粒蟹肉🌈呢個紫海膽魚子粒蟹肉齋睇賣相已經不得之了💯只海膽先甜到爆👍加埋高級嘅魚子粒同埋新鮮拆嘅蟹肉🦀️嗰啲鮮甜味真係非筆墨可以形容✅勁正🥳▫️象拔蚌北寄貝🌈新鮮又爽口❤️而且份量好多嘅象拔蚌北寄貝🥳中間有啲酸酸地味道嘅啫喱😍兩姐加埋一齊食個口感好特別喔✅▫️梳鮨魚🌈 最喜歡吃火炙刺身🔥魚鮨迫出之後😍令到魚嘅口感特別油潤✅十分滋味喔❤️▫️金雕立鱗燒🌈呢個金雕立鱗燒靚到好似藝術品一樣💯師傅將金雕立鱗燒炸咗🔥下面鋪滿好cream

▫️小食:牛蒡、蒜頭

🌈我最鍾意就係日式牛蒡漬物🥳

▫️紫海膽魚子粒蟹肉

▫️象拔蚌北寄貝

▫️梳鮨魚

▫️金雕立鱗燒

🌈呢個金雕立鱗燒靚到好似藝術品一樣💯師傅將金雕立鱗燒炸咗🔥下面鋪滿好creamy嘅海膽汁😍令人回味無窮🥳

▫️赤貝壽司

🌈 赤貝鮮甜到爆💯勁爽口🥳

▫️金目鯛壽司

🌈 金目鯛魚經常出現係高級嘅日本料理店💯肉質爽口、鮮甜美味❤️口感十足✅

▫️超拖羅壽司

🌈 超拖羅係吞拿魚魚腹嘅位置😍所以油脂好肥💯魚香持久✅成口都係充滿住油甘香🥳

▫️鯖魚壽司

🌈 第一次食鯖魚嘅刺身😍魚嘅味道好濃✅口感質地好特別仲好好食🥳

▫️赤身醬油漬壽司

🌈好少見嘅彩色芝麻又出現啦😍佢哋用咗秘製醬油輕醃👍醬油旡鮮香帶出咗赤身嘅鮮甜味💯而且新鮮嘅赤身肉澤鮮紅含脂量少✅肉質堅實☺️好有咬口呢🥳

▫️拖羅壽司

🌈呢個係拖羅壽部位係蛇腹💯新鮮程度超晒班💯仲超肥美添🥳

▫️大蜆味噌湯

🌈當之無愧嘅大蜆味噌湯🔥食蜆真係超大隻呀😍師傅用心製作❤️連裡面嘅豆腐都燒過🔥淨係睇呢啲細節位都知佢哋係用心製作💯

▫️紅豆雪糕

🌈連平時好少食雪糕嘅hubby都大贊呢杯紅豆雪糕🫘師傅話我哋今日好有口福🤤因為呢個紅豆雪糕唔係成日都有架💯超正🥳