2023-08-19
The pizza project 係pirata group旗下嘅餐廳,已經bookmark左好耐今次終於去試,揀咗平日嘅中午去所以都唔算多人,餐廳入面裝修都幾有feel,同Pici差唔多。佢哋平日嘅lunch set都幾抵食,$118就包前菜同甜品,而且個Pizza都好大個,自己一個食晒都幾飽🤰🏼CARBONARA🍕(+$15)呢個係佢哋最signature既pizza,入面有半熟鵪鶉蛋、煙肉、芝士同蕃茄醬,每一片pizza都會有隻流心蛋,煙肉好香脆少少肥,加埋芝士真係超級邪惡🤤番茄醬係有番茄蓉,食落都幾開胃,而pizza餅底都幾煙韌同埋脆脆地,整體配搭得好特別同埋真係好足料🤩REGINA🍕另外一個Pizza就有Parma Ham、蘑菇、芝士同埋茄醬,呢個食落都好有驚喜,蘑菇係有烤過的,ham就薄薄地份量都幾多,呢個食落比CARBONARA 濕少少冇咁乾,同埋都幾fresh唔會話好漏🤤自己就兩個都咁鍾意另外前菜同甜品我哋就叫Parma Ham同埋white chocolate mousse,Parma Ham正常發揮,夾埋面頭嘅芝士食好正😋而mousse同Tiramisu 一樣咁大
CARBONARA🍕(+$15)
REGINA🍕
另外前菜同甜品我哋就叫Parma Ham同埋white chocolate mousse,Parma Ham正常發揮,夾埋面頭嘅芝士食好正😋而mousse同Tiramisu 一樣咁大杯,面頭有啲果jam同埋nuts,同下面嘅朱古力mousse一齊食會酸酸甜甜🥰味道都幾豐富
呢間餐廳仲要唔使收加一,全部嘢食都好足料,所以都真係幾抵,聽講佢哋嘅Tasting Menu都好正🤤下次去要試吓