2023-11-09
上網見到佢整心形pizza ,俾佢吸引咗,所以嚟試吓🤣一入到去見到餐廳好多霓虹燈裝飾,幾有外國Pizza店嘅feel 🍕 心形食肉獸pizza估唔到真係可以整到心形🤣🤣焗完都冇走樣 叫得食肉獸pizza裏面真係好多材料同肉。辣肉腸牛肉豬肉雞肉火腿煙肉❤️ 除此之外食得出佢個麵包好新鮮,好軟熟。後來先發現原來餐牌有講佢哋啲粉團每日新鮮整唔會隔夜👍🏻啲材料調味都唔錯,芝士仲有拉絲蒜香大蝦意粉淡淡嘅蒜頭味加少少牛油香味,應該用咗牛油爆炒。 大蝦都好多隻,仲有好多蕃茄三色椒同埋粟米粒。 所以食落去中間都有啲酸味中和返牛油嘅味道。 整體都唔係好膩,仲有啲蒜香!檸檬蜜糖雞翼擺盤擺得幾靚, 食落去檸檬蜜糖味都有。 但係唔知係咪因為佢嘅檸檬味係用一啲泰國嘅香料醃製,所以除咗檸檬同蜜糖味都有少少泰式香茅味 🤣🤣🤣唔知我有冇食錯,不過整體來講調味真係唔錯羅宋湯酸酸尾尾幾開胃,而且我個碗好多材料😍紅蘿蔔西芹咩都有藍妹啤酒($28) 見到佢有做推廣,買三支送一支都幾抵。不過晏晝真係飲唔到咁多。可能留返下次夜晚嚟食先叫!! 呢間餐廳價錢比較平民化,Pizza嘅麵包驚艷到我❤️環境都舒適,適合同朋友嚟啤一啤
心形食肉獸pizza
估唔到真係可以整到心形🤣🤣焗完都冇走樣
啲材料調味都唔錯,芝士仲有拉絲
蒜香大蝦意粉
檸檬蜜糖雞翼
羅宋湯
酸酸尾尾幾開胃,而且我個碗好多材料😍紅蘿蔔西芹咩都有
藍妹啤酒($28)