2023-10-19 940 views
Lemon冰室,清新感覺🍋今日去左呢間檸檬冰室,上次同屋企人食過覺得食物新鮮又有鑊氣,所以又一齊食晚飯,始終茶餐廳經濟又實惠😋檸檬蜜汁排骨 $72呢個排骨份量都大碟,粒粒排骨都炸到又香又酥,食落又脆又甜甜地,非常開胃👍而且加$12有埋白飯同飲品,抵食☺️涼瓜斑腩煲 $75呢個班腩煲都好正😋班腩居然唔係就咁魚柳,而係新鮮班塊整😳😳食落口感更彈牙👍調味方面上鼓汁,食落涼瓜都唔苦😋呢個本身就係晚飯套餐,所以$12都慳返😁😁黑松露脆蝦炒滑蛋 $78呢個黑松露一上枱已經香氣四溢,忍唔住即刻起筷🥢🤣炒蛋好香又夠滑👍特別要提下呢度嘅蝦仁🍤係有幫手挑走啲蝦腸架😳好好呀!出邊食好多都無理你咁多,超級加分😍😍📍 檸檬冰室 (冠天閣) (觀塘)觀塘康寧道11號冠天閣高層地舖#港式茶餐廳 #Fusion茶餐廳 #檸檬冰室 #signature #性價比高 #觀塘美食 #觀塘茶餐廳推介 #美食推介#yummy #kwuntong #hk #hongkongfood
Lemon冰室,清新感覺🍋

檸檬蜜汁排骨 $72

涼瓜斑腩煲 $75

黑松露脆蝦炒滑蛋 $78

📍 檸檬冰室 (冠天閣) (觀塘)
觀塘康寧道11號冠天閣高層地舖

2023-10-15
$72 (Dinner)
  • 涼瓜斑腩煲
  • 黑松露脆蝦炒滑蛋