話說近三年前,我同兩個老死想去九龍城呢個老地方,食下回憶同好西,搵下搵下就搵到呢一間好野 C.K. Bistro,直到三年後我呢個懶人都一直心掛掛,決定打番一篇好評支持🤣前菜,正常貨色但勝在有心思,每一樣都唔難見難搵到,但係店家會有心思同你擺靚,用冰鎮住,即使吹水傾耐左都唔會因為咁而失真大蝦南瓜湯,我記憶中最深刻的一樣菜式,好飲到我地三個會搶人地個碗黎飲🤣龍蝦闊條麵,個汁較得好好,印象最深刻係佢會幫你拆左蚶肉出黎,唔駛食得麻煩唔記得左咩肉,好似係羊肩,但我記得個薯熔同成碟餸係好好味的燒大蝦,同樣地係配菜令我印象更深刻,可能係因為平時我係一個好著重主菜質素的人,而C.K. Bistro的配菜質素係少有地令我眼前一亮,而令我記得咁入心奶凍 & Macaron,記得唔只一粒Macaron但比我地另外兩個朋友已經偷食左,所以圖片只有一粒😂可惜當晚我地去食既時候露台已經比人坐滿,無得出去一邊睇住街景同月光黎食晚餐總括而言,值得一去 甚至可以考慮作為 慶祝紀念日的餐廳

唔記得左咩肉,好似係羊肩,但我記得個薯熔同成碟餸係好好味的

總括而言,值得一去 甚至可以考慮作為 慶祝紀念日的餐廳
2017-08-17
Type of Meal