Openrice 訂咗平安夜8:30pm, 兩日前仲好貼心WhatsApp send咗個聖誕餐牌,詢問想睇埋其他餐牌就冇回應;當天準時到達,入餐廳睇見有四個人餐廳裏面等緊,同一個女職員講約咗8:30pm 七位,佢講咗句:等一陣,然後再冇理到;我哋企埋一邊等咗5分鐘,再有新客入;見唔對路,直接去收銀台同個男職員 show openrice 訂枱QR code, 佢回應,我知道啊,好快好快;5分鐘內上咗1樓入座,環境座位舒服嘅;QR code 落單,除咗聖誕餐,全部售罄;其實睇食評都想試吓其他嘢,但anyway, 唔緊要,平安夜梗係食聖誕餐(二人餐$598 再另加一)我哋叫咗三份二人餐;落咗單足足等咗45分鐘,終於上咗一分前菜:黑沙麵包,青瓜,牛油果沙律配焦糖合桃,個名真係好好聽,事實係早餐嘅多士有煉奶喺面,然後係勁辣嘅辣椒配青瓜連醬汁,牛油果只有一小塊仲要係生嘅,焦糖合桃唔知喺邊;有老有嫩食唔到辣,同個男職員講,佢話轉沙律菜,最後冇咗回事,追咗一轉上咗一碟得四五片葉嘅沙律菜;等超過一個鐘,終於上第一份牛扒,係茶餐廳牛扒飯嘅薄牛扒,味道還可以的,但完全不似預期;另一味黑毛豬安架配火腿脆片紅酒蘋果,比牛扒好吃厚身,火腿脆片原來就係超級市場買嘅乾煙肉碎,紅酒蘋果失蹤咗;等咗個半鐘,過埋10pm 甜品飲品完全未上,忍無可忍走人;平安夜有老有嫩餓住出餐廳;後生仔經理話計我兩個餐錢,埋單1300百幾,真係唔知食咗啲乜;俾錢嗰陣有兩台一個後生仔一個女士,都係話等得耐同難食。其實做唔到真係唔好接生意,平日嘅嘢食抬高個價又冇服務,除咗墊住刀叉嗰張紙巾係聖誕花紋見唔到任何聖誕裝飾,浪費人時間;餐牌同食物不相符仲要辣不能入口,一個鐘上一道菜,仲以為唔知咩嘢要搞咁耐,最後換來一吐氣!今次真係輸經驗,再睇食評原來好多差不多劣評,希望大家睇到,千祈唔好去🙏🏻 貼錢買難受
2024-12-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)