2015-11-25 1066 views
想悠然自得的'自私hea',度過這4-5點的尷尬時間, 經過這店,被這日韓風外型吸引了,門外玻璃小木窗,窗下有架日系白色單車,欠伸懶腰小貓一隻。我就入去伸個懶腰,偷個懶吧!下午茶餐牌簡單,款式選擇都幾多,實不相瞞,我早餐只得清水,就點個All day breakfast 平衡返。開心!份量比預期中多,茄汁豆諗住得一匙份量,結果有一兜,正!水果,菇,更是喜出望外!印象分加晒!牛角包,熱熱的,雖然不是脆口,但感覺新鮮!炒蛋,滑,配上松露,天生一對!煙肉不乾身,唔太咸和油,好彩有兩塊,如果得一塊我實食到"唔夠喉"!牛仔腸,本身我很怕食腸仔,怕佢太咸,太化學,但這牛仔腸味較清淡,食後不口乾,邊食邊諗,為什麼牛肉可以咁清?臨走時忍不住問問店員,噢,想多了,原來是豬肉腸,牛仔只係佢個藝名.......薯餅,炸得剛剛好,沒有多餘油份,也不太硬!我很喜歡,而且有很長日子無食過了,見到佢真係好開心,老朋友一樣,哈哈沙律和哈密瓜,佢哋兩個簡直平衡返我食炸薯餅和煙肉的罪惡感呀!哈密瓜夠凍,甜; 沙律菜也夠新鮮,爽口!另一驚喜是香菇,無諗過會有架!口角邊食邊在向上笑呢,菇軟身,好刀剪開食好爽口,無諗過All

我就入去伸個懶腰,偷個懶吧!
All-day breakfast

牛角包,熱熱的,雖然不是脆口,但感覺新鮮!

炒蛋,滑,配上松露,天生一對!

另一驚喜是香菇,無諗過會有架!口角邊食邊在向上笑呢,菇軟身,好刀剪開食好爽口,無諗過All day breakfast 會有呀,但又出奇地襯。

同炒蛋嚟個mix & match先!
All-day Breakfast
最後,早餐不少得一杯Cappuccino!!?有了它才是全套!
cappuccino
Cappuccino奶味香濃,口感很滑,咖啡味不苦澀,較清,真的令我想起首爾.....

下午茶時份店內算清幽,客人都大多是後生靚媽,it 型男生,仲有幾個外籍人士,未有國內客和中學生組團進駐,我就輕輕鬆鬆hea了一個鐘。

對這元朗小店印象非常良好!有機會想嘗嘗晚市呢。
2015-11-12
$90 (Tea)
All-day breakfast
All-day Breakfast