2022-10-20 314 views
約咗Café 精朋友星期六食late lunch,因為就佢朝早係西環考試,所以就約咗係附近食,打算悠閒地傾吓計咁~ 約得佢就梗係食café 啦,而揀café 呢個重責當然就交比佢啦,我只要乖乖地等食就得~ 朋友話呢間係佢pocket list 好耐, 因為地點較遠所以就遲遲都未去食, 但其實都好方便, 一出西營盤港鐵站就見到, 連我呢個路痴都唔怕搵唔到 😂😂, Café 環境好cozy , 室內布置以木調為主, 感覺溫暖,而且仲有少少室外座位, 呢個天氣坐室外真係prefect, 可惜去到已經有人坐咗, 咁我地就當然食嘢先, 無堅持等啦… 呢度好多咖啡選擇,有不同款既豆之外,亦有自家烘焙既咖啡豆,多元化之餘亦照顧不同人士的喜好,而且除咗一般既手沖同義式咖啡外,按不同季節亦有special coffee 供應,咖啡迷一大喜訊,即使好似我對咖啡無乜研究既人都覺得選擇好多好開心,我地揀咗: 🥢Crab meat beef burger (on top 加薯條) 麵包有微微烤過, 個面脆脆地, 牛肉煎得剛好, 肉汁仲保持到,上面白色汁其實全部係蟹肉,比想像中多,蟹肉配牛,原來都好夾,互相無

麵包有微微烤過, 個面脆脆地, 牛肉煎得剛好, 肉汁仲保持到,上面白色汁其實全部係蟹肉,比想像中多,蟹肉配牛,原來都好夾,互相無搶到大家既味,薯條係另加,粗薯條仲要熱焫焫,正 👍🏻

🥢Mixed berry bowl
呢個係健康之選,有多款生果,再加埋草莓沙冰,仲有燕麥,加埋一齊食好fresh, 同埋都好飽, 好似食極都仲有

🥢Black yellow- 朋友叫咗呢個special collection, 咖啡+菠蘿汁,充滿熱帶風情,好fresh

🥢Latte (Nutty)- 而我就梗係熱latte, 佢有fruity & nutty 2款咖啡豆選擇,我就梗係揀nutty 口味,咖啡順滑充滿果仁香味,加埋可愛既拉花,一日悠閒生活莫過於此

🥢巴斯克芝士蛋糕— 食埋蛋糕就係完美的句號,都話我好喜歡芝士蛋糕架啦,見到都忍唔住揀呀,而家叫食物仲可以有優惠價錢叫cake

• Mixed  berry  bowl