2024-08-22
放假想去行下放鬆下,朋友就話不如去西貢,有得海邊散下步,又有cafe去chill下,我覺得呢個建議十分好呀!我地行行逛逛咗一陣,就搵到呢間Pan da Cafe。店內放咗好多好多舊時玩具,成個博物館咁,令人目不暇給!淨係欣賞呢啲玩具都已經可以Hea好耐~ 感覺似日式昭和風嘅cafe~呢度有竟然《High Tea》食!兩層架上有多士、三文魚、三文治、沙律同大大件cheese cake,看似普通,但每款都好食係重點~ 《蜜香雞翼》有6隻,入味唔乾~雞皮脆脆哋又甜甜哋幾惹味。《香蕉船》即刻勾起晒我啲童年回憶!香蕉中間夾住滿滿嘅雪糕,回憶返晒嚟!《梳乎厘pancake拼咖啡雪糕》 朋友呢個梳乎厘pancake好鬆軟,個雪糕好大球,濃濃嘅咖啡味,正~之後慢慢嘆我地嘅《冷泡烏龍茶》 同《冷泡檸檬茶》,傾下偈,睇下玩具。 下次嚟西貢會再嚟!
《蜜香雞翼》有6隻,入味唔乾~雞皮脆脆哋又甜甜哋幾惹味。
《香蕉船》即刻勾起晒我啲童年回憶!
香蕉中間夾住滿滿嘅雪糕,回憶返晒嚟!
下次嚟西貢會再嚟!