2021-04-04
一直都好想試吓呢間新開餐廳試晚餐,今晚男友旺角完打波,順路一齊即刻去試吓。蘑菇燒牛肉車打芝士意式三文治烤過既麪包外面脆,入面仍然軟熟,夾住生菜蘑菇薄燒牛肉,少少芝士,入口好滿足,味道很開胃,不會很膩,不heavy 。烤南瓜慢煮辣雞胸墨西哥卷非常有份量,烤過既外皮,外脆內軟,軟綿南瓜蓉加上啖啖雞肉肉,新鮮沙律菜爽脆,加上千島醬,口感十足,好light 好refreshing, 唯雞肉唔係好食到辣味。香煎三文魚柳配意式雜菜賣相唔錯,三文魚柳好大件,魚皮煎得很脆,魚肉一索索,加上不同的以香草調味的配菜,如青瓜、黃瓜及蘆荀,最重要係個香草鮮茄汁,魚柳點上之後食零捨好味道。香煎慢煮美國西冷配蘑菇薯仔本身餐牌上是西冷,不過今晚轉左牛小排,order咗五成熟,牛小扒很厚身,經香煎慢煮後,外面焦香,內裡肉質保持鬆軟,保留肉汁,非常好味。另外個燒汁都好惹味,配菜有焗蒜頭,薯仔和青瓜等,沾上牛扒汁都另有風味。牛扒夾上香口軟糯的蒜頭食特別惹味好吃。鮮奶抹茶 / 鮮奶朱古力賣相很吸引吸睛,打卡一流,尤其朱古力,飲落係好香,侍應同我講唔同出面一般用普通朱古力粉,係用外國出名既朱古力粉,係真係香滑香濃好多。總括而
蘑菇燒牛肉車打芝士意式三文治
烤南瓜慢煮辣雞胸墨西哥卷
香煎三文魚柳配意式雜菜
香煎慢煮美國西冷配蘑菇薯仔
鮮奶抹茶 / 鮮奶朱古力
總括而言,e家食輕盈西餐嘅餐廳質素唔錯,我地兩個人食剩半件意大利三文治拎番屋企聽日做早餐,相信烘返熱食多一樣美味,把美味延續到聽日。