2013-06-14
第一次黎呢度係數年前教會包場食dinner buffet~ 一直都想再黎~ 可惜餐廳6點半打烊, Sunday又休息~ 所以一直都冇機會~ 今日晏晝dayoff~ 終於有機會黎呢度食tea喇~ 守大門既"實Q"叔叔好好人~ 笑笑口開門同指引餐廳方向~ 14:05到達餐廳~ 剛過午飯時間~ 得2檯客人~ 可以靜靜地嘆返個tea~ 先係cashier落單+付賬~ 再拎號碼係窗口位坐低等食~ B4餐: 芝士手打漢堡牛肉包+薯條 + 熱飲~ ($24) (轉果汁+$9)見到門口有雜誌架~ 拎返本"新X期"黎睇下先~ 5-10mins甘筍蘋果汁就黎喇~ 好味~ 唔太甜~ 如果夠凍會更好~再等多10mins~ 漢堡包終於登場~ 係我眼中~ 食漢堡一定唔少得芝士~ 仲要係半融既芝士~ 正~! 不過D薯條就唔係新鮮炸起~ 唔熱又唔脆~ 同埋數量唔多~ 漢堡夠厚又多汁~ 鬆軟唔實又唔韌~ 除左芝士~ 仲有蕃茄青瓜生菜墊底~ 夠晒健康~ 嘆完下午茶睇完雜誌~ 好滿足咁離開~ "實Q"叔叔依舊笑笑口開門送你走~ 希望有機會再黎試下lunch~
今日晏晝dayoff~ 終於有機會黎呢度食tea喇~
守大門既"實Q"叔叔好好人~ 笑笑口開門同指引餐廳方向~
先係cashier落單+付賬~ 再拎號碼係窗口位坐低等食~
B4餐: 芝士手打漢堡牛肉包+薯條 + 熱飲~ ($24) (轉果汁+$9) 見到門口有雜誌架~ 拎返本"新X期"黎睇下先~
5-10mins甘筍蘋果汁就黎喇~ 好味~ 唔太甜~ 如果夠凍會更好~ 再等多10mins~ 漢堡包終於登場~ 係我眼中~ 食漢堡一定唔少得芝士~ 仲要係半融既芝士~ 正~!
希望有機會再黎試下lunch~