2023-11-16
每次係西營盤B出口一上第一街就會見到依間coffee shop, 次次都想試今日終於有時間同朋友係依度坐低傾吓偈, 食返個late lunch 。 店員話佢地出左啲rib ,我地都點返份試下,smoked slow cook pork rib + chips: 豬肋骨口感豐富,肉質細嫩多汁,咬下去時帶有一絲絲的嚼勁, 頗有驚喜,外皮帶有微焦的香氣,使整體口感更加豐富。豬肋骨醬亦分出色,每一口都能帶來濃郁的味道,令人回味無窮。 薯條即炸香脆,點豬肋骨醬亦十分好吃。抹茶紅豆可頌窩夫配綠茶雪糕,口感結合了蓬鬆的可頌麵包、滑順的綠茶雪糕和香甜的紅豆餡,帶來層次豐富的口感。咬下去,可頌的酥脆外皮與鬆軟的內部交織,與綠茶雪糕的清新口感和紅豆的甜香,一定要落佢個抹菜醬完美融合。必食之選。Latte - nutty base 啡味香濃, 拉花十分浮誇, 打卡一流Chai Tea Latte 口感濃郁滑順,融合了香料的香氣和茶葉的風味,口味特出
Latte - nutty base
啡味香濃, 拉花十分浮誇, 打卡一流
Chai Tea Latte
口感濃郁滑順,融合了香料的香氣和茶葉的風味,口味特出