2015-11-30
因爲我有一張$50現金券兼一張免費咖啡同迷你蛋糕券,於是同老公嚟呢間cafe試吓。我哋大約1:40到達,餐廳約7,8成滿。窗邊有落地玻璃,鍾意望街嘅人就啱,但噚日中午超過20度,有啲熱,於是我揀冇陽光嘅梳化位坐。主食選擇只有3款,得菴列或意粉,反而三文治,蛋糕,飲品款式較多。我哋叫咗2個菠菜煙三文魚意粉,2杯冇咖啡因花果茶,1件cheese cake,1個凱撒沙律。凱撒沙律都算大兜,連麵包碎都好味,面頭有芝士薄片增加香味。主菜菠菜煙三文魚意粉,啲三文魚好新鮮,個白汁幾多菠菜茸,幾creamy,鹹味同份量適中。蛋糕係憑券送嘅,原價$36。賣相幾靚,面頭有一片白朱古力,中間有一點銀色裝飾,不過真係好迷你,兩三啖食完,$36就唔值啦。件蛋糕中心有淡淡咖啡味,唔太甜,唔膩。呢杯無咖啡因花果茶用嘅係法國茶包,茶包係布做嘅,似乎係貴嘢。初初入口覺得怪味,飲飲吓習慣。我老公話似提子味咳藥水。紙巾都幾靚牆上嘅字,有外國feel今次用咗$50現金券,1張咖啡兼迷你蛋糕券,盛惠$237。如果唔係有優惠券我就覺得唔值。
Other Info. :
呢度唔算多自由行,環境尚算寧靜,感覺悠閒,冇人等位,唔使趕住食完。想靜靜哋睇書或者傾偈都係係一個好地方。職員好有禮貌,廚房得2個職員,收銀員要兼做埋廚房工作。
如果由sogo入餐廳唔係咁易搵入口,冇指示牌,要穿過agnes b舗頭再上一條樓梯。反而喺街外會容易見到,因爲有落地玻璃。店内近樓梯口有櫃檯賣朱古力,同精品。