2019-03-12 100 views
由於我地要添置新既傢私,我地去Mega BoX行下睇下傢私,行到中午,行到腳仔軟既時候,係L5 見到一間主打食法式薄餅既餐廳,因為我未食過,所以入去品嚐一下法式薄餅。餐廳裝潢,有高枱,亦有梳化位,枱與枱之不會太逼,而且配上柔和燈光,感覺好舒服。餐牌不算太多選擇,但lunch menu 既菜式已經諗左好耐,又出現選擇困難症啦,樣樣都想食。卡邦尼扁意粉($68)送麵包,湯或沙律南瓜湯口感綿綿的,味道非常濃郁,而最特別的是麵包,除了有蒜蓉,仲有粒粒無花果肉,外脆內嫩卡邦尼扁意粉,扁意粉火喉恰到好處,煙韌而不過腍,醬汁夠軟滑Creamy ,加了黑胡椒,味道更有層次香蕉朱古力法式薄餅($42)法式薄餅餅底超級脆,法式薄餅另我愛上,下次試埋鹹食法式薄餅,食完甜點,令到我再有戰鬥力去買野自家製檸檬特飲味道酸酸,但不會過酸,味道調較得剛剛好凍水果茶水果茶,好清甜

卡邦尼扁意粉($68)送麵包,湯或沙律

香蕉朱古力法式薄餅($42)

自家製檸檬特飲
味道酸酸,但不會過酸,味道調較得剛剛好

凍水果茶
水果茶,好清甜