2021-06-01
今日襯閒日打算周圍行下,點知撞正落大雨。去到中午時間行到黎呢間位於上環新街嘅 Classic Creations Cafe,見到門面好似幾靚就行入去試下。店鋪入面裝飾好多,又有掛畫又有吊燈,幾有格調。同埋唔知閒日定落大雨嘅關係,人流就比較少,所以成個感覺都好chill﹗CCC Patty Melt ($120)由於行左陣有啲肚餓嘅關係,本身諗住叫pasta覺得可能會飽啲。不過最後都是叫左呢款安格斯牛肉餅三文治,但原來超飽肚﹗因為佢用左兩塊白麵包,再加上三款芝士,包括車打芝士Cheddar Cheese,巴馬臣Parmesan Cheese,仲有可以拉絲嘅水牛芝士Mozzarella Cheese,超豐富﹗中間仲有主角安格斯牛肉餅再配埋焦糖洋蔥做餡,好食﹗Creamy Black ($44)Creamy Black即是指面頭打出泡嘅黑咖啡,之後再加番冰,感覺上沒普通齋啡咁濃,大家可以去試試佢吖﹗
CCC Patty Melt
CCC Patty Melt
CCC Patty Melt ($120)
不過最後都是叫左呢款安格斯牛肉餅三文治,但原來超飽肚﹗
中間仲有主角安格斯牛肉餅再配埋焦糖洋蔥做餡,好食﹗
Creamy Black
Creamy Black
Creamy Black ($44)