2018-03-30 2868 views
早幾日我哋一行四人去大澳一日遊,過咗愉快嘅一日!行過呢間小cafe,決定入去一試!入到去首先係商店,入面有好多特色擺設,生活用品係店主去世界各地旅遊時買返嚟的!穿過商店就到喺海邊嘅小cafe!Cafe內裝飾簡單,只有數張枱,但坐得非常舒適同寫意!😊首先叫咗個松露貝殼粉,松露味好香,個汁比較稀,最可愛嘅係個貝殻粉,樣子可愛,而且好有口感㗎!😊😊之後再有一個自家製牛油果醬意粉,個醬少少酸㗎,一啲都唔膩仲好開胃添!而且份量好多!👍🏻不得不介紹嘅係飲品呀!原來呢間小cafe有好多特色嘅茶㗎!亦係來自世界各地!我哋望住啲茶名都唔知係咩呢㗎,好彩有店員好細心咁介紹,幫我哋揀!嗰三壺茶嘅名抱歉真係忘記了,但每一款都好特別同好飲㗎!各位如果有機會去,都可請教店員,佢哋都好好,好友善㗎!而另一杯就係越南咖啡,係用煉奶沖㗎,咖啡味非常濃郁,加埋煉奶就好香啦,而且仲夠晒甜添呀!啱晒啲怕咖啡苦嘅人!😋😋我哋仲叫咗個cake,係青萍果熱情果慕絲蛋糕,呢個cake真係有驚喜,以為有青萍果就好酸,但佢唔太酸又甜甜地,味道輕輕的,好清新!大家都好鐘意呢個cake呀!😃坐喺水邊,望到對面嘅棚屋,小小陽光灑下,一切都剛剛

Cafe內裝飾簡單,只有數張枱,但坐得非常舒適同寫意!😊

坐喺水邊,望到對面嘅棚屋,小小陽光灑下,一切都剛剛好!我哋悠閒咁坐坐,喝茶,閒聊,過了一個愉快輕鬆嘅下午!

呢間cafe我真心推介,除咗食物質素不錯之外,仲感受到店主同店員對商店同顧客嘅用心,有一種窩心的感覺!💝