2014-12-12
太子,呢間TC2 cafe你地去過未呢?我個人平時唔算話經常光顧cafe,但 .. 近年係有點兒改變!昔日cafe只係一個可以比三五知已hea時間的地方,有杯無要求既飲品同埋多box game提供已經滿足。時之今日呢,cafe除左裝潢花上心思,食物增加主題新意之外,連服務同樣升級左 XD今次,介紹呢間TC2計埋今次第三次光顧喇,都係時候分享比大家啦 : p簡而鮮明招牌位於唔起眼的內街~ (雖然如此,提提大家訂位係必需架)門口外,啡色外牆跟這些綠悠悠小盆栽,很相襯^_^Special dinner 有沙津 / 湯 / 主菜/ 飲品 ,平均$139 - $200 到啦冬天關係店方提供是暖水,算是貼心,而暖水亦都係無限量同自動波由店員奉上。這裡,最吸引我地方係餐廳氣氛,用上木板取代牆壁給人放鬆感覺,樓底高,完全沒有壓迫感。cafe wifi password 印左起餐桌紙當眼位置,想法聰明。呢個「鮮果沙津」確實滿意,全部新鮮水果,有紅蘋果、青蘋果、哈蜜瓜同羅馬生菜。清甜健康,前菜之選。餐湯方面,是日有羅宋湯及菠菜忌廉湯。選上紅湯,由於今晚入座率有9成,廚房單滿瀉,我們餐湯等了很久很久呢,應該
太子,呢間TC2 cafe你地去過未呢?
門口外,啡色外牆跟這些綠悠悠小盆栽,很相襯^_^
餐湯方面,是日有羅宋湯及菠菜忌廉湯。選上紅湯,由於今晚入座率有9成,廚房單滿瀉,我們餐湯等了很久很久呢,應該有30-45分鐘,而餐湯溫度未夠熱,呢點有待改進。至於,味道方面,湯頭蕃茄味伴微微牛肉味,雜菜份量多。餐包係蒜蓉包,可惜欠缺蒜同牛油味。
雖然,今天上菜時間較長,但我地黎cafe,想悠閒傾下計食下野,可以接受啦。店員好識做,提醒我們廚房單太多?要唔要先叫飲品邊飲邊等 ..
好啦,點「榛子朱古力」冬天令人想喝甜甜的熱熱的~ 睇住呢個拉花,很有意思,可愛呢^_^
朱古力入口滑溜,甜度適中,雖然榛子味未算特別香濃,飲落整體合格!
「寶雲蘇羊架配意粉」一客三件羊架,外層脆脆,包著9成熟羊肉,熟度岩岩好。本身唔鍾意薄荷汁,所以要求黃芥辣,配上呢個醬,當然好食。羊架滿意,意粉就 .. 有點失望,意粉有點兒凍之外,意粉沒有加醬汁或調味,美中不足的地方!
縱然,食物有美中不足地方,這裡服務好加埋友善感,總會令人不時想起留戀的,希望店方加以注意,不斷改良,下次再黎等我給你一個「笑臉」^^