2016-04-14 292 views
早前襯住假期同小胖男友去左大坑覓食 亂打亂撞下揀左呢間有落地玻璃既小店嘆返個late lunch小店地方唔大 一邊有麵包架 一邊有可摺疊收起既木餐枱 係用餐期間都見到有外籍人仕黎買麵包我同小胖男友點了一個all day breakfast同肉醬千層麵配沙律, 另外點了一杯Mocha latte同一杯ChoccocinnoAll day breakfast有得揀煙三文魚/煙火雞 個人比較鐘意煙三文魚 但由於小胖男友唔食熟既三文魚就唯有揀火雞 估唔到又幾彈牙另外除左基本既炒蛋腸仔外 仲有三款唔同既麵包 當日有最普通既英式多士;帶微辣既麵包;同一款比較深色類似黑糖色既小麥麵包(當然係憑估計) 當中以深色麵包最為香同有口感而肉醬千層麵都唔錯 有層溶芝士係面 不過就同一般千層麵一樣份量略細飲品方面 我杯mocha latte中規中矩 反而小胖男友杯choccocinno比較吸引坐係玻璃窗旁邊 下午既陽光微微照入黎 好和暖呢

有外籍人仕黎買麵包

) 當中以深色麵包最為香同有口感