2019-08-25 73 views
今日難得平日放假,梗係要嘆番個下午茶。每次行朗豪坊都覺得呢間喺商場角落嘅甜品店好吸引,尤其是佢嘅招牌軟雪糕。但放假通常好多人,今日終於有機會坐低試下。點咗個tea set - 薰衣草伯爵茶午後輕食。個set 好靚,最先要食嘅係軟雪糕,因為會溶得好快!雪糕好濃茶味,而且好香滑,好creamy。蛋糕相對味道light d,唔會太甜,有淡淡的薰衣草花香。士多啤梨都幾鮮甜,上面一塊焦糖杏仁脆片味道較甜,我用黎沾雪糕食。而餐飲我都揀咗伯爵茶,食完甜野,飲番杯熱茶真係好啱feel。茶係用茶壺裝住,可以keep warm,慢慢倒落茶杯飲,慢慢嘆

2019-08-22
Type of Meal