2012-10-29 141 views
一直係到搵西貢有咩地方食野可以唔係食海鮮,因為兩個人食海鮮真係食得唔多,又唔洗咁貴得黎啲野又好食,又要適合兩個人架呢?所以就係openrice做過research 本來簡左另外一間餐廳~不過就好似貴左啲,所以再簡就簡左呢間黎幫男朋友慶生,應該唔會太頹掛@@睇過啲食評,都驚假日會多人,所以一早book定@@不過最後發覺都未必真係多人到要book相對對面的colour brown, 對面係就旺啲,但好似好嘈好多人咁@@慶幸呢間cafe就唔會 好適合想靜啲既人 黎睇下書悠閒下 二人世界high tea~ or同狗狗黎既人 因為出面有枱有櫈而我同男朋友都係選擇左坐出面,有啲似外國既cafe~我地食既時候係下午五點到 食完都七點打佯了順利當晚飯食我地叫左一個all day breakfast Set 包一杯飲品,男朋友叫了一杯 有可樂+咖啡+咖啡啫哩的東西一個 tea set (包一杯$38以下的飲品)所以我叫左C.C special !我覺得不錯!一個蕃茄鴨胸pasta~All day breakfast 方面我覺得個腸係幾特別~但口味既野就見人見智整體感覺不錯!Tea set 叫了一個roc
所以就係openrice做過research

睇過啲食評,都驚假日會多人,所以一早book定@@
不過最後發覺都未必真係多人到要book

而我同男朋友都係選擇左坐出面,有啲似外國既cafe~
我地食既時候係下午五點到 食完都七點打佯了

順利當晚飯食

我地叫左

一個蕃茄鴨胸pasta~

All day breakfast 方面
我覺得個腸係幾特別~但口味既野就見人見智
整體感覺不錯!

Tea set 叫了一個rocky road的cake
因為個時男朋友係到拆禮物

所以無細心品嘗
一向中意dark chocolate 的我 覺得都不太甜~

個pasta的味道不錯~軟硬適中
記去過一間cafe係tst的 個間的pasta很難食

C.c cafe 的相較之下就very good!

飲品方面試左c.c special,用紅酒杯裝 好特別
店員介紹時 好似好多野加埋一齊 有咖啡有酒咁@@
一向無飲開咖啡既我覺得都唔會太苦 好易入口 都幾好飲
值得一試!

食左咁多野~飽哂~成餐都係$164!!
Other Info. : 另外~店員店主都好nice 好好笑容 會遠動幫我地影相XD 仲有 店主仲容許我一早放份禮物係cafe 等我可以比個驚喜男朋友^_^
$82 (Other)
Celebration
Birthday