2019-01-27 1529 views
Levain的麵包係一群eat clean人心目中絕對係上品. 去年底係灣仔開左呢間新店. 除左有麵包外, 重有咖啡嘆....店的座位不多, 一到lunch time都幾多人. 所以想堂食就要早d黎.呢度係先比錢再坐底等食品出.  店內有免費水供應. 買包就買得多. 堂食係第一次. 我呢個餐係牛角包, 炒蛋, 三文魚, 重有沙律.好坦白最初一望個menu時我已經諗我會唔會唔夠飽? 牛角包一向只係一陣風. 食完好似無咁.首先佢地會整到個牛角包熱辣辣.十分脆口. 食落簡直想再要多個.炒蛋的份量十足. 再加埋三文魚同沙律. 食完我居然可以飽到上心口. 以下呢個係改良左的素食版. 原先唔係素黎. 但同店員講係食素, 佢地就將原本肉的部份變左蘋果. 十分懂生意之道. 麵包係酸種包. 同樣都係熱辣辣脆卜卜出爐.加埋蘋果, 蕃茄同蔬菜. 收你$100都唔會覺得蝕底左.重點係健康得黎又好味. 最後呢個係bagel+三文魚再加沙律.呢個我無試食. 同事話都好好味. 而且佢係三個之中價錢最平宜. 唔大食的, 可以試下呢個. 最後, 因為佢地唔係主力堂食. 所以出食品時間係需要有耐性. 幾個朋友係度坐下傾下
呢度係先比錢再坐底等食品出.  店內有免費水供應.

買包就買得多. 堂食係第一次.
我呢個餐係牛角包, 炒蛋, 三文魚, 重有沙律.
好坦白最初一望個menu時我已經諗我會唔會唔夠飽?
牛角包一向只係一陣風. 食完好似無咁.

佢地就將原本肉的部份變左蘋果. 十分懂生意之道.
麵包係酸種包. 同樣都係熱辣辣脆卜卜出爐.
加埋蘋果, 蕃茄同蔬菜. 收你$100都唔會覺得蝕底左.
重點係健康得黎又好味.

最後呢個係bagel+三文魚再加沙律.
唔大食的, 可以試下呢個.

幾個朋友係度坐下傾下計. 或者愛嘆咖啡的係度先嘆返杯. lunch輕輕鬆鬆都幾寫意.
2019-01-04
$98 (Lunch)
  • 各式酸種包