2013-08-23 2654 views
有個好耐無見的朋友終於約到出來飲茶,好多茶樓都去過,所以今次揀咗間未食過的一齊去試下。我地一見到張點心紙就好開心,有好多好好味的點心,波蘿叉燒包,紅油抄手,薄罉等等。佢地的波蘿叉燒包同人地的唔同,佢個面係脆啲架,個顏色金黃啲,個啲叉燒好多汁,正體來講係外脆內軟非常之好味。薄罉係好特色的食品,唔係間間茶樓都有,我好多時都係食阿媽出品的。佢的薄罉係薄啲同脆啲,味道適中,係唔錯的選擇。紅油抄手就同其他地方的無分別,就只係個汁另上,咁大家就可以就自己的喜好都點汁啦,係呢樣比較貼心。人仲有佢地的馬拉糕,好香好軟,佢好有層次同好鬆軟,比出面的好食。可惜同朋友的相敍時間太短,唔夠時間食多啲唔同的點心,所以再有機會,一定會再encore。

紅油抄手
燒賣
蝦較
波蘿燒叉包
馬拉糕
薄罉
蘿蔔糕
2013-08-17
$150 (Lunch)
紅油抄手
波蘿燒叉包