2014-06-11
每逢星期日必定未到12點都唔會起身。但今天例外,就係為左陪女朋友到將軍澳新都城睇Running Man的Gary。人實在太多...好不容易先找到一個有利位置,女朋友開心到飛起 。之後就突登入去大坑諗住試下The Pudding Nouveau,因為女朋友話上網見到果D Waffle好似好正甘。呢間野好易搵,就係起正分子雪糕間野對面。我地到既時侯大約下午2:15入面都坐滿人,但就未有人等位,等左5分鐘倒就到我地了。因為3點先有甜品食,加上我地又未食早餐,所以就叫左兩個All Day Breakfast,諗住食完都差唔多3點可以食埋個Waffle。呢個Full Set 既All Day Breakfast既賣相其實都無咪大驚喜,但最好食係個炒蛋,好香好滑;個牛角包就香脆。呢個係女朋友叫既碎蛋三文魚牛角包,真係好好味,自製的Mayonnaise好香,加埋煙salmon同牛角包一齊食非常之夾,正!起差唔多下午3:00既時候,外面愈來愈多人等,加上間舖好細,大部份都係2人枱,所以2人以上要等既時間就比較長。但唔理啦,緊係食埋個Waffle先走啦呢個Waffle應該黎之前放左一陣,所以入口既時間
呢個Full Set 既All Day Breakfast既賣相其實都無咪大驚喜,但最好食係個炒蛋,好香好滑;個牛角包就香脆。 呢個係女朋友叫既碎蛋三文魚牛角包,真係好好味,自製的Mayonnaise好香,加埋煙salmon同牛角包一齊食非常之夾,正! 起差唔多下午3:00既時候,外面愈來愈多人等,加上間舖好細,大部份都係2人枱,所以2人以上要等既時間就比較長。但唔理啦,緊係食埋個Waffle先走啦
呢個Waffle應該黎之前放左一陣,所以入口既時間已經無甘外脆內軟了。