2018-12-07 645 views
同女友day off 就去左銅鑼灣行下街食下野。呢間餐廳都係朋友推薦我地黎既。Appendix coffee & bar 環境真係好舒服。間格都幾有私人空間,唔駛驚同人你眼望我眼。女友好鐘意呢個蘑菇湯,飲落菇味香濃 ,而且仲食到一粒粒極細既蘑菇粒。正! Honey Roasted Spring Chicken燒春雞既蜜糖味好香,而且好有層次。食落就知餐廳既用心。燒春雞肉質頗嫩,份量就唔算好大,不過都夠食。當中既烤蔬菜我就幾欣賞啦。蔬菜有薯仔,紅蘿蔔等,每款蔬菜都好新鮮,用上烤既方法增添了蔬菜既香口同時又能保持到蔬菜既營養。意粉係芝士肉醬意粉分量都幾足,岩曬我。食過好濃蕃茄醬同小蕃茄味。當中既芝士唔算太多,但勝在味濃。配上肉醬真係一流!而且肉醬料分量好足,真係啖啖肉醬呀!女友就鐘意飲花茶,點了杯洋金菊。而我就比較鐘意呢度既朱古力,味道香甜又重朱古力味。正! 行開呢頭都好值得再黎呢度relax下。

Honey Roasted Spring Chicken
燒春雞既蜜糖味好香,而且好有層次。食落就知餐廳既用心。
燒春雞肉質頗嫩,份量就唔算好大,不過都夠食。

當中既烤蔬菜我就幾欣賞啦。

意粉係芝士肉醬意粉分量都幾足,岩曬我。

女友就鐘意飲花茶,點了杯洋金菊。
2018-11-30
$100 (Lunch)
  • 洋甘菊
  • Honey Roasted Spring Chicken