2020-06-06 467 views
今日試既係位於石門既哩間Papa!Papa係主打brunch既一間餐廳,入面採用比較清新風既裝修,採光良好,使用天然光令佢氣氛感覺好愜意。服務可能因為繁忙感覺上爭咁啲,張枱抹得唔係好乾淨。我就揀左個Papa Orange(88蚊)既沙律,就話有大蝦,雜果,雜菜同芒果醬汁既。雜果就包括左火龍果,藍莓,蜜瓜哈密瓜同士多啤梨既。水果份量幾足,芒果醬酸酸甜甜,幾能夠提升個沙律既味,啲蝦夠大隻。啲菜就如果冇落醬汁就會略嫌有啲乾,但加左就very good!個豬鞍飯(132蚊)就更好了。佢伴碟既翠玉瓜煎得好好食,牛油味十足。豬鞍好似用左碳燒,好香口既同時相當嫩,唔會話太熟太鞋。至於個醬汁就爭咁啲,唔算好出眾。咁跟住就係個burger(142蚊)喇,舊牛既牛味幾足,口感豐富,煙肉提升左整體既味道同口感。啲薯條有落松露鹽,出乎意料地好食,有點小surprise!跟住就係個朱古力蛋糕(跟餐28蚊)哩個蛋糕有啲甜得滯,太過死甜。朱古力味幾夠,但栗子味略嫌不足。整體還算ok,但如果下次黎唔會再嗌。總括而言,Papa哩間算係石門食brunch一間不錯既選擇,雖然有點小貴,但整體係不錯既。
今日試既係位於石門既哩間Papa!

Papa  Orange

香燒穀飼豬鞍配白飯