2019-02-20
朋友聚餐想靜靜地可以揀下呢間 habitu,可以悠閒地坐成兩三個鐘,食下野又飲下咖啡。依個豬扒整得幾好食,佢厚肉得黎啲肉煮到好稔唔難咬,配菜亦都好清新。Avocado toast 我覺得佢啲 avocado 慳皮左少少,佢同 LPQ 差不多價錢但係人地個 avocado spread 好似厚佢一倍有多,其實牛油果都唔係好貴姐唔使咁慳既。上面的菜略嫌淡味左少少,但都還可以。我食既係 salmon,盛惠 188 蚊,我還得味道還好啦,佢啲蕃茄好甜好多汁好好味可惜得兩粒,薯蓉都好香佢加左少少類似蜂蜜既汁係好好食既,我懷疑都好肥。三文魚唔會煎得太乾身,因為我之前都真係食過有好幾間餐廳嘅煎三文魚係好意思整到硬骨骨乾晒咁,所以依間算係幾好架喇。總括黎講,不錯,都值既,可以舒舒服服咁坐低傾下計,又食返啲有返咁上下質素嘅食物。