2023-02-15
當日情人節,為咗唔想食節日炒價,決定食泰菜!想試呢間間位於長發商場嘅泰菜餐廳好耐!今晚一於試試佢!大概八點入座,可能係平日,所以唔需要等位!一入去,環境乾淨,感覺舒適枱上面分別有主餐牌,全日套餐,246人套餐!望落都好抵食,價錢唔貴!我同男友人叫了一個二人餐!$298A項選了燒春雞,B項選了大蜆煲跟蟹肉炒飯!跟餐半價轉飲得飲,叫了一杯芒果芝士沙冰+$18,令一杯係菠蘿芝士沙冰+$18先來兩杯茶特飲!芒果沙冰好濃味,同上面嗰層芝士好夾! 9/10分菠蘿沙冰編選,可能用咗新鮮菠蘿。8/10分個人偏愛芒果芝士沙冰!大蜆煲有好多配料,包括肉碎,粉絲,洋蔥,西芹,香茅鹹檸檬,辣椒,當然仲有主角大蜆,一煲大概有八,九隻,味道酸酸辣辣,好開胃!8/10分唯一要扣分既係,個火爐好快熄左😅燒春雞係原隻上!吾好以為春雞就好細!但食落好多肉,肉嫩夠滑,又吾會overcook!薄薄既外皮,搽上蜜糖,甜甜地,加上隻雞有用香料醃製,好入味!吾沾旁邊既泰式醬都夠味!個人勁like!! 9.5/10分!👍👍👍推介!另外,貼心一提,職員送上兩對膠手套,以方便客人動手,撕雞!其實食完隻雞都已經有七成飽!仲有一個蟹肉炒飯!
想試呢間間位於長發商場嘅泰菜餐廳好耐!今晚一於試試佢!
大概八點入座,可能係平日,所以唔需要等位!
一入去,環境乾淨,感覺舒適
枱上面分別有主餐牌,全日套餐,246人套餐!
望落都好抵食,價錢唔貴!
我同男友人叫了一個二人餐!$298
A項選了燒春雞,B項選了大蜆煲跟蟹肉炒飯!
先來兩杯茶特飲!
芒果沙冰好濃味,同上面嗰層芝士好夾! 9/10分
菠蘿沙冰編選,可能用咗新鮮菠蘿。8/10分
個人偏愛芒果芝士沙冰!
唯一要扣分既係,個火爐好快熄左😅
另外,貼心一提,職員送上兩對膠手套,以方便客人動手,撕雞!
其實食完隻雞都已經有七成飽!仲有一個蟹肉炒飯!炒飯乾身,蟹肉應該係新鮮剝,因為食食吓真係有蟹殼😅要小心!碟飯整體正正常常,7/10分
最後都因為太飽而要打包走😂
總結,三個餸兩杯特飲,冇+1,埋單一共$334,就可以過到一個又抵食!又好食嘅情人節,下次嘅節日會再幫襯!😝😝