2019-02-21 112 views
情人節食飯,又唔想同人逼,梗係等一日先食牛陣就食得多啦,作為一個牛魔王,見到有新既牛陣套餐,梗係既快快去試壽喜燒同普通牛陣打邊爐無論係食材同煮法都好唔同,我地叫左個餐之後,工作人員就攞個pan,兩碟和牛,海鮮,豚肉,兩隻日本雞蛋同一壺魚湯同壽喜燒醬我自己覺得壽喜燒比起普通打邊爐好玩好多,最重要係食物既味道多返好多層次。咁都係因為壽喜燒既煮食既次序- 首先要用和牛既脂肪茶滿左個鍋,然後利用啲油再炒香啲洋蔥同京蔥。炒到咁上下就可以加小許壽喜燒湯汁,放塊和牛落去等3秒,之後再將塊肉放係個打好左既日本雞蛋就食得❤️我食完第一塊真係停唔到。一開始對啲生雞蛋有啲驚驚,但係一食落就發覺隻雞蛋可以中和牛肉既温度同壽喜燒汁既味道,令到和牛既味道更加突出。真係停唔到口!!食到咁上下,我地就加哂啲壽喜燒甘露,再加埋日式清湯,就可以食其他食材。😍😍我最鐘意牛陣其中一個原因就係因為佢林林總總既配料。佢就連較高成本,健康同埋比較冷門嘅冰菜,羽衣甘藍同秋葵都有!大家嚟到就食多啲呢幾隻菜因為出邊打邊爐唔會有呢幾隻菜!其他火鍋配料仲有芝士魚糕,墨魚丸,魚蛋芝士腸,魚柳,應有盡有! 佢特別係連炸雞同薯條都有!當然唔可以唔提
情人節食飯,又唔想同人逼,梗係等一日先食

日本雞蛋

係正菜呀❤️

冰菜

秋葵
羽衣甘藍  kale

當然唔可以唔提嘅就係hagendiaz 雪糕❤️❤️我足足食左3杯☺️☺️
Hagendiaz  雪糕❤️❤️

最後,大家要食壽喜燒,識食一定食牛陣!下次生日再去先😏
冰菜
Hagendiaz  雪糕❤️❤️