2009-02-13 3 views
(11/2/09)因為一次懈后薰衣草蜜糖蛋糕、黑忟忟的香蕉朱古力蛋糕的吸引,店員的友善,決定會再光顧。一心諗住食tea,因為上餐飲茶食得太飽,只好揀”輕kean” D野食。記得食評「wooden」食過牛脷酥幾得意,就食呢個!不過今日的只淋上朱古力醬&楓糖槳,同埋除左朱古力雪糕仲有呍哩o拿雪糕。熱熱的牛脷形空洞脆酥皮,與冰冷的雪糕……,好匹配,講真條「脷」係烘得好乾脆利落,但對甜品癡黎講,太空洞,同齋食雪糕有何分別?餐茶:白朱古力咖啡。店員話白與黑朱古力咖啡,白朱古力會多D人揀。點知有點失望,咖啡是pass,因為先要無酸味、咖啡味重過奶味。至於咖啡豆貨式很一般,而且我飲唔出白朱古力既香/甜。雖然係咁,亦睇得出此店係用「心」經營的,不過不失。見佢情人節都set左情人節套餐,薄荷芝士春卷、蟹肉湯、西冷扒、大蝦、黑朱古力蛋糕配紅酒梨伴雪糕$298/person。似模似樣噃!
法式牛脷酥伴雪糕
有榛子的白朱古力咖啡
$35 (Tea)