2014-02-15 3410 views
食完情人節晚飯,就上openrice睇下甜品食咩好,一search就搵到呢間份子料理甜品店。之前睇過電視介紹呢間店出名「食泥」,所以就點一個Tiramisu味既泥盆栽同埋一個「富良野牛乳抹茶布甸配紅豆茸」試下。盆栽既賣相好吸引,味道方便酒味濃郁,如果鍾意酒既朋友應該會好鍾意呢個甜品,芝士都好幼滑,我個人好鍾意佢個手指餅唔會「林曬」而且味道岩岩好。反而個人比較欣賞「富良野牛乳抹茶布甸配紅豆茸」,抹茶布甸既密度相當高,食落去有頗濃既綠茶香味,布甸本身質感唔會太軟同散,個人認為係我食過既布甸中最好食,布甸表面有許黑糖漿中和綠茶既味道。再配唔係好甜既紅豆茸,配合度可以話係100%。

Tiramisu味泥盆栽
富良野牛乳抹茶布甸配紅豆茸
2014-02-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Last Night Supper)
Celebration
Valentine's Day