2014-11-28
同事介紹中環SoHo呢間Al Dente, 平時lunch 都好多西裝友揸車過黎食,但價錢都算經濟bo!Mussels Caruso 青口($89) 比想象中好食好多!! 個汁係用蕃茄同香草整,青口上面鋪左d蕃茄碎,味道酸酸地,作為appetizer 黎講好開胃,一共有六隻。Seafood Paella 西班牙海鮮飯($159) 物超所值!! 入面有兩隻開邊龍蝦,仲有大蝦青口蜆肉魚肉,啖啖飯都有海鮮,而且整得絕不馬虎。蝦超爽口,魚肉係先烤過,龍蝦好入味!!!Al Dente Pasta ($118) 麻麻地。Pasta 放得太多味精,好咸,而且食完好頸渴。Rum酒都唔錯,推介Malibu ($60)我自己鐘意Malibu with Coke, 感覺會易入口好多。Chocolate pudding 心太軟($59) 特別叫waiter 哥哥寫上Happy birthday 字句,佢地仲好有心幫我加左枝蠟燭添! 整得都幾靚而且心太軟焗得啱啱好,一切落去d chocolate會流哂出黎。餐廳算幾情調,暗暗地點住蠟燭,一直播放住Jazz 音樂,但唔會太嘈,都可以傾到計,但座位就略為逼左少少。
揸車過黎食,但價錢都算經濟bo! Mussels Caruso 青口($89) 比想象中好食好多!! 個汁係用
蕃茄同香草整,青口上面鋪左d蕃茄碎,味道酸酸地,作為
appetizer 黎講好開胃,一共有六隻。 Seafood Paella 西班牙海鮮飯($159) 物超所值!! 入面有兩
隻開邊龍蝦,仲有大蝦青口蜆肉魚肉,啖啖飯都有海鮮,而且
整得絕不馬虎。蝦超爽口,魚肉係先烤過,龍蝦好入味!!! Al Dente Pasta ($118) 麻麻地。Pasta 放得太多味精,
好咸,而且食完好頸渴。 Rum酒都唔錯,推介Malibu ($60)
我自己鐘意Malibu with Coke, 感覺會易入口好多。 Chocolate pudding 心太軟($59) 特別叫 waiter
加左枝蠟燭添! 整得都幾靚而且心太軟焗得啱啱好,
一切落去d chocolate會流哂出黎。
餐廳算幾情調,暗暗地點住蠟燭,一直播放住Jazz 音樂,
但唔會太嘈,都可以傾到計,但座位就略為逼左少少。