2018-09-06 445 views
為咗要慶祝我哋嘅相識紀念日,男朋友專登刻意搵一間情調特別好,氣氛要正嘅餐廳🤩今次畀個like男友啦👍分兩層,樓下嘅顧客多數係飲酒,吹水, 因為而家係晚飯嘅時間,所以呢邊嘅人比較小😅樓上格調比較歐陸化,I like it😍叫咗半打生蠔做頭盤,因為男朋友知我係'蠔放女'嘛🤣新鮮嘅生蠔唔可以用大去形容佢,應該用新鮮👍入口嫩滑,味道鮮甜😋煙三文魚,羊奶芝士配烤母包, 煙三文魚切到成到花咁🤩男朋友話今年唔送鮮花啦,送朵三文魚花畀我啦 😜三文魚嘅下面係羊奶芝士,羊奶芝士同一般芝士有啲唔同,富濃郁羊羶味, 配埋烤母包味道好夾。優質羊奶芝士很少有,而且羊奶芝士乳糖低、脂肪比例較高,平時真係好少會食😅12安士嘅肉眼扒,肉質鮮嫩,大理石脂肪紋多且分布均勻,上網先知原來肉眼扒中心部位有一塊明顯的油花就像眼睛一樣,因此稱為「肉眼」😅 上面加一塊黑松露牛油 ,平時比較少食呢種做法, 可能呢啲就係愛爾蘭菜嘅特色啦🤗肉質鮮嫩,令人難以忘懷的香味和天然的柔嫩。薯條粗炸,新鮮熱騰騰,香脆無比😋😋😋男朋友要Mojito, 我則要Mango Fizz,配以薯條,滋味,😍邊傾邊食,大家再細說當初相識時的情境,輕輕細語,微微

今次畀個like男友啦👍

樓上格調比較歐陸化,I like it😍

叫咗半打生蠔做頭盤,因為男朋友知我係'蠔放女'嘛🤣

煙三文魚,羊奶芝士配烤母包, 煙三文魚切到成到花咁🤩
男朋友話今年唔送鮮花啦,送朵三文魚花畀我啦 😜

肉質鮮嫩,令人難以忘懷的香味和天然的柔嫩。

薯條粗炸,新鮮熱騰騰,香脆無比😋😋😋

邊傾邊食,大家再細說當初相識時的情境,輕輕細語,微微淺笑,就此過了一個愉快的晚上🥂💑

如此的食物,如此的環境,值回票價🤩

2018-09-03
$500 (Dinner)
Celebration
Anniversary