2016-12-31 3128 views
平日晚黎呢度食飯,講真係地鐵站過黎都幾係野,出左地鐵行五分鐘,再加條長樓梯同大斜路,冬天涼涼地先叫舒服D。不過其實餐廳附近就有巴士站,咁就方便好多啦!強烈建議大家搭巴士啦。今晚餐廳唔太多人,樓底幾高,以木系做主題,臨近聖誕仲加左d裝飾添。set dinner價錢係$138到$188,我點既牛排就係最貴既$188 (再加8%)今日既餐湯係薯仔湯,非常香濃,上面加埋麵包粒,非常滿意既開始!(呀,唔記得影返個比例添), 其實係薯條非常非常大條厚身,熱辣辣好正!牛排係正常size!中間既黑胡椒醬幾特別,一般西餐既黑椒汁都係好杰好濃,其實點少少已經遮哂牛扒本身既味道。而呢度既黑胡椒醬較流質且味淡,配埋牛扒食輕輕吊味,感覺好match好!Close up去個菲力牛排度先,網紋燒得好靚。點左五成熟,上到台感覺稍為over左少少,脂肪少而肉味香濃見到餐廳有部即磨咖啡機,餐飲當然係叫返杯試試啦,味道幾好,唔會酸。餐廳幾細心,叫客人有食物敏感既話就預早通知PS:今日見唔到兩隻紅色綠色鸚鵡,希望下次有緣啦!

餐廳幾細心,叫客人有食物敏感既話就預早通知

PS:今日見唔到兩隻紅色綠色鸚鵡,希望下次有緣啦!
2016-12-14
$200 (Dinner)
  • 菲力牛排