2021-11-01 1206 views
朋友帶我嚟呢間西餐廳,環境好靚,真係好似去咗外國嘅小木屋咁樣,幾有情調。帝王蟹餅配蛋黃芥茉醬$98蟹餅一上枱已經香噴噴,聞到好香嘅蟹味,賣相又精緻。一切開不得了,係我食過最真材實料嘅蟹餅,外面煎得金黃焦香,裏面就真係一絲絲嘅蟹肉整成嘅蟹肉餅,唔會好似坊間咁溝啲粉或者薯蓉落去,食落真係啖啖蟹肉鮮味,配上蛋黃芥茉漿,味道恰到好處。白酒忌廉煮青口配麵包脆片$128藍青口配上白酒忌廉好creamy,味道鮮甜討好。用伴碟嘅麵包沾上醬汁,麵包外層脆脆,裏面嘅麵包有韌性,麵粉味好香,配上忌廉汁真係好好味,醬汁食到一滴都冇得剩。燒原隻波士頓龍蝦配果仁香茅茄蓉天使麵$298原隻波士頓龍蝦好吸引,龍蝦啖啖肉之外,仲有好多甘香蝦膏,蝦鉗仲已經拆肉,食得好方便。天使麵軟硬適中,唔會過於淋,配上嘅茄蓉醬汁味道非常好,加咗啲香茅令到味道更加豐富特別,天使麵上面灑上咗果仁碎,食嘅時候更加香口,脆脆的口感豐富。蘋果金寶配雲呢拿雪糕 $68最後甜品亦都冇令我哋失望,上枱用玻璃罩罩住,店員慢慢將玻璃罩打開,有煙霧嘅效果,充滿仙氣。賣相好精緻,味道有微微嘅煙熏香味,肉桂蘋果嘅香味充足,配上冰凍嘅雲呢拿雪糕,一冷一熱,口感好

帝王蟹餅配蛋黃芥茉醬$98

白酒忌廉煮青口配麵包脆片$128

燒原隻波士頓龍蝦配果仁香茅茄蓉天使麵$298

蘋果金寶配雲呢拿雪糕 $68
最後甜品亦都冇令我哋失望,上枱用玻璃罩罩住,店員慢慢將玻璃罩打開,有煙霧嘅效果,充滿仙氣。賣相好精緻,味道有微微嘅煙熏香味,肉桂蘋果嘅香味充足,配上冰凍嘅雲呢拿雪糕,一冷一熱,口感好滿足。
Type of Meal
Dinner