2025-02-06
🍽️ 餐廳:Good Luck LKF 🍀 📍 地點:中環蘭桂坊 🌟 今日舊同事帶我去蘭桂坊蒲夜店, 以為去到蘭桂坊一定係飲酒,估唔到去帶咗佢一間充滿泰式風情嘅餐廳。餐廳環境好有格調,周圍都係霓虹燈同復古裝飾,好啱打卡!📸 蘭桂坊夜晚氣氛熱鬧,仲可以望到街頭嘅燈紅酒綠,好有 feel~🌃 🍛 **青咖哩配飯**:咖哩香濃又帶少少辣,椰奶味好出,蝦肉嫩滑,配埋香噴噴嘅泰國米,真係一啖接一啖!😋 🥗 **泰式蝦沙律**:鮮蝦爽口彈牙,酸辣汁好開胃,仲有啲香茅同薄荷葉嘅清香,食落好 fresh~🦐🌿 🥬 **泰式酸甜炒雜菜**:雜菜種類豐富,酸甜汁好醒胃,食完唔會覺得膩,仲好健康添!🥦🍅 總括嚟講,Good Luck LKF 嘅食物質素高,環境又正,絕對係中環區嘅泰菜好選擇!下次一定會再嚟!👍✨ #香港美食 #留港消費 #goodlucklkf #lankwaifong #酒吧餐廳 #西餐 #香港西餐 #蘭桂坊 #中環美食 #香港探店 #打卡酒吧 #香港旅游攻略 #香港夜繽紛 #泰式美食 #蘭桂坊 #GoodLuckLKF #中環美食]]]]]]]]]]]
📍 地點:中環蘭桂坊
餐廳環境好有格調,周圍都係霓虹燈同復古裝飾,好啱打卡!📸
]