2024-09-15
男友話上網見到元朗雞地有間西餐睇落幾唔錯,話要帶我去食番餐好,咁當然唔會say no la~間餐廳嘅佈置係幾有格調,而且坐得都舒服,食物都好高質,而且價錢唔貴,值得再去! 🧡西班牙蒜油蝦($78)蒜片配上蝦,入口蒜油嘅香氣滿滿,蝦亦新鮮,肉質彈牙,作為前菜一流! 🧡烤紐西蘭頂級西冷牛扒配紅酒燒汁晚市套餐 ($228)🔸鮮果雜菜沙律&每日精選餐湯配蒜蓉包沙律賣相靚仔,用料新鮮,而且份量都幾多。個汁酸酸甜甜,好開胃!蒜蓉包就夠哂鬆脆,滿滿蒜蓉係個包面到,蒜味香濃!是日餐湯係紫薯忌廉湯,味道好重紫薯本身嘅天然甜,口感順滑,唔錯! 🔸烤紐西蘭頂級西冷牛扒配紅酒燒汁西冷牛扒我哋揀咗五成熟,廚師處理得恰到好處,表面係微焦,內裡肉質粉嫩多汁,完全唔會韌!紅酒燒汁個味亦做得好平衡,唔會搶哂牛扒個味。配菜係甜番薯蓉,味道甜得黎唔漏,正! 🧡菠蘿薄荷梳打($48)唔會過甜,入口感覺清新,解膩舒服,啱晒夏天飲! 🧡朱古力心太軟配雪糕($88)熱辣辣嘅流心朱古力心太軟配埋香甜冰凍嘅芒果雪糕,冰火二重天確實係一餐完美嘅句號!
🧡西班牙蒜油蝦($78)
🧡烤紐西蘭頂級西冷牛扒配紅酒燒汁晚市套餐 ($228)
🔸鮮果雜菜沙律&每日精選餐湯配蒜蓉包
蒜蓉包就夠哂鬆脆,滿滿蒜蓉係個包面到,蒜味香濃!
🔸烤紐西蘭頂級西冷牛扒配紅酒燒汁
🧡菠蘿薄荷梳打($48)
唔會過甜,入口感覺清新,解膩舒服,啱晒夏天飲!
🧡朱古力心太軟配雪糕($88)