2020-01-22
中環蘭桂坊除咗飲酒既地方外,原來都有唔少特色餐廳食店。今次行左去呢間裝修幾少女既餐廳,行過都幾吸晴😍可能我們仲早,未到happy hour ,所以好快就入得。枱就唔係好大,但座位就勝在好闊落,幾舒服,同班朋友傾心事係幾好。成個環境氣氛都好好,夜啲應該會幾多人黎把酒談心。原來呢間係食泰菜😍真係估唔到。Buttered chicken finger $68個雞幾惹味,肉質都好嫩滑,雖然有啲濃味,但個雞味都仲係度。Signature veggie spring roll $68呢個幾有驚喜,黎到巳經熱辣辣,個皮好脆!個餡料主要係素菜,所以食落幾清新。Garlic Thai Cabbage 🥬 $68幾有泰國風味,香料味唔係好重,蒜香較重,幾惹味。個捲心菜亦幾爽口,撈飯幾好😂Pha Tai $88呢個同平時食既pha Tai 有啲唔同,個酸味冇咁濃,少少似係港式味道,幾特別。Purple Spritz $138個顏色好令,粉紅色好吸精👀都幾易入口,有少少果味,甜甜地。
原來呢間係食泰菜😍真係估唔到。
Buttered chicken finger $68
個雞幾惹味,肉質都好嫩滑,雖然有啲濃味,但個雞味都仲係度。
Garlic Thai Cabbage 🥬 $68
Pha Tai $88
Purple Spritz $138
個顏色好令,粉紅色好吸精👀都幾易入口,有少少果味,甜甜地。