2019-06-07 555 views
一直我同閨蜜都好鐘意Earl Grey既product 不論茶or甜品早排閨蜜就收到風話山林道有間好靚英倫皇室風既Tea House 不但有Earl Grey飲 仲有Earl Grey既蛋糕食其實本身係想黎high tea嘆茶 但唔岩時間book唔到 最後變左食晚餐環境的確係好靚 入到去突然個人講野都自動變細聲 改為斯文tone當日既餐湯係南瓜湯 超creamy 餐具都好靚閨蜜仲講笑話係咪要學英國淑女 翹起隻手指尾嚟飲湯我地點左兩個main course share黑松露牛肝菌野菌risotto 好濃郁既黑松露味 加埋牛肝菌一齊個味道好rich另一個main course我地揀左慢煮西班牙栗飼豬鞍配焦糖蘋果醬初頭睇個樣覺得平平無奇 但當點左個焦糖蘋果醬成個味道突然有所提升當然最最最重頭戲都係期待已久壓軸登場嘅甜品同埋英式靚茶一人可以揀一款茶 我地就揀左fresh lemon配english breakfast tea同埋一早決定好既Earl Grey不過講到最令我哋滿意嘅 都係招牌既無糖海鹽earl grey戚風蛋糕 超鬆軟同香茶味 配埋蛋糕上面既cream 完全係無懈可擊Earl G

當日既餐湯係南瓜湯 超creamy 餐具都好靚
閨蜜仲講笑話係咪要學英國淑女 翹起隻手指尾嚟飲湯

我地點左兩個main course share

當然最最最重頭戲都係期待已久壓軸登場嘅甜品同埋英式靚茶

Earl Grey迷必試!!

Strawberry朱古力撻都好好味 酸同甜既配搭剛剛好

而嗜甜既閨蜜就最欣賞呢度既Caramelized egg 蛋味香濃 仲好滑

雖然價錢都唔算平 但咁既環境同質素 可以做一晚貴族 都值回票價

Type of Meal
Dinner