2019-09-09
上環一向多咖啡店,特別係蘇杭街,今日經過發現有一間新店進駐,當然要週末cafe闖蕩。餐廳有set lunch,英式全日早餐只係$100樓下幾吸引,不過見餐牌上有本店推薦,所以就相信餐廳,叫左辣墨魚汁海鮮意粉同蟹膏蟹肉意粉。蟹膏蟹肉意粉既蟹肉幾多,每啖意粉亦嚐到蟹肉鮮甜,意粉偏硬。入面仲有紅椒同洋蔥,味道更豐富。辣墨魚汁海鮮意粉不過不失,食完之後嘴唇變晒黑色我哋每人再加$20轉左套餐,套餐可以選擇沙律或者薯條。薯條幾香脆,不過少少油。嚟咖啡店當然要試吓餐廳嘅咖啡。呢杯latte既玫瑰花拉花非常漂亮。吉茶即係焙茶拿鐵,有時焙茶味太濃未必個個人都接受到。On Time既吉茶奶味較重,焙茶香緊隨其後,味道更容易接受。食完on time更令我深信上環嘅咖啡店具備一定水準,等我之後再為大家發掘多啲上環嘅咖啡店。
辣墨魚汁海鮮意粉不過不失,食完之後嘴唇變晒黑色