2024-05-18
星期六夜晚喺紅磡想搵間小店幫襯下,見到呢間唔算好多人,望落餐牌嘢食幾吸引,環境又算乾淨,所以膽粗粗入去試下,點知幾有驚喜喎!🌟 前菜 免費+隨意添加佢嗰度寫住話前菜會成日更新。我哋兩個人去食,一嚟就俾左六款我哋試,有泡菜、菠菜、芽菜、蓮藕、薯仔絲同矮瓜,樣樣都好fresh好好食。個人覺得最有驚喜係個蓮藕,口感好爽、醃得好好味。薯仔絲係辣嘅,個人比較喜歡唔辣,等個薯仔味出啲。第一次嗰轉唔記得左影相,encore嘅時候佢會問你鍾意食邊隻想再添加多啲,我哋話淨係唔要辣果啲,點知佢一畀就畀好多🤣,冇左菠菜但就畀多咗一個炆蘿蔔,好重牛腩味,都幾好味,不過食到尾聲就覺得有啲鹹。整體黎講,最推介蓮藕、矮瓜、菠菜同芽菜💛🌟 炙熱豬肩肉配飯 $118第一啖就好有驚喜!調味好好,非常入味。又香又甜,仲有淡淡的炭燒味,拎嚟送飯一流😋🌟 泡菜煎餅 $58呢個真係不得了!超超超超超級好食!個人本身好中意食泡菜煎餅,而佢呢款就係有啲個人風格嘅,同出邊平時食開嗰啲好唔同。首先佢係偏細個同厚身嘅,唔係一般好大塊好薄果啲。個重點係佢表面果層好鬆脆,係果種啱啱新鮮輕輕煎一煎果隻,好薄好薄嘅一層,然後咬落去就係軟綿綿嘅,口
🌟 前菜 免費+隨意添加
🌟 炙熱豬肩肉配飯 $118
🌟 泡菜煎餅 $58
呢個真係不得了!超超超超超級好食!個人本身好中意食泡菜煎餅,而佢呢款就係有啲個人風格嘅,同出邊平時食開嗰啲好唔同。首先佢係偏細個同厚身嘅,唔係一般好大塊好薄果啲。個重點係佢表面果層好鬆脆,係果種啱啱新鮮輕輕煎一煎果隻,好薄好薄嘅一層,然後咬落去就係軟綿綿嘅,口感一流👍 另外佢唔算好辣,仲有一片紅椒喺中間點綴,夾住食,少少清新juicy,輕輕中和返啲油膩感,非常過癮,又靚又有新鮮感,好好味😋 同埋佢有塊吸油紙喺底,就算食底下果塊都唔會好油,而係偏乾身嘅,就算一個人食兩塊都唔覺得好膩。一試難忘,必食推介💯
🌟 雜菜炒粉絲 $58
穩陣之選,不錯不錯!好欣賞佢嗰粉絲唔係好油膩,同埋彈牙得嚟唔係好膠好假嘅橡筋感覺,將特別加入左菇,炒得好入味☺️
🌟 蜜桃伯爵冰茶 $38
幾大杯,配韓菜食,fresh一fresh,同埋佢有啲果肉粒,飲下食下,幾好!
職員有禮,整體用餐體驗良好,性價比不錯,係一個會食完想再去食嘅餐廳!🥰