2018-01-03
早已被木船吸引,睇到餐牌款款菜色既賣相都好靚,無論係食物同飲品既設計都花上心思,今日終於都食到啦!泰菠雞沙律作為前菜真係最好不過,岩哂鐘意食菠蘿既你,有差不多一個菠蘿既份量再加上唔同既水果,酸酸甜甜,而且d雞好滑加埋秘製辣汁,好開胃~泰北生菜包我係好鐘意食生菜包既,哩到既生菜包好足料肉碎加上紫洋蔥口感豐富,唔會只係淡淡肉,充滿魚露青檸既味道,ho thai馬拉盞炒椰菜苗開頭食會覺得啲菜有啲硬,但係越食越好味,平時好少會食到椰菜苗用埋馬拉盞既抄法好香好惹味,仲有啲蝦米碎每一條菜都入哂味,正!鮮蝦炒金邊粉有蛋網包住既金邊粉好正,抄得夠乾身酸酸甜甜辣辣,撈埋啲芽菜爽口,冇咁膩,夾埋豆乾同埋蝦真係幾唔錯。兩杯飲品迷紅小象同埋泰式奶茶,迷紅小象好靚,令人飲得好愉快係香蕉菠蘿蘋果特飲,有d似乳酪飲品既味哩到飲品特別唔會係到到都飲到,值得一試~
泰菠雞沙律
泰北生菜包
馬拉盞炒椰菜苗
鮮蝦炒金邊粉
兩杯飲品迷紅小象同埋泰式奶茶,