2025-02-03
朋友又帶我覓食了,聽講餐廳係泰越fushion菜。餐廳位於海傍,天花佈滿波波燈,配上開放式酒吧區,富有異國風情。很可惜朋友唔食牛,我哋只點咗魚同雞類-Crispy fried green papaya salad$138平常食係青木瓜絲沙律,今次係炸木瓜絲沙律,比較少見。木瓜炸得酥脆香口,仲有豆角、花生、香葉等加埋酸酸辣辣汁,好開胃。重點係份量都好多🫢-Baby gai lan$58佢係唔辣版嘅泰式馬拉醬,炒得好香口。芥蘭bb很新鮮,十分嫩滑。-Bun thit nuong(grilled chicken)$148烤雞撈檬,雞件烤得香,但有啲過熟所以肉質較硬🫣 仲有啲紅蘿蔔絲、青瓜、芽菜撈埋酸汁,感覺十分清新。-Tom yum steam red snapper$298明爐配紅鯛魚冬陰公,紅鯛魚真係好大條。魚肉質嫩滑,啖啖肉🙀餐廳用咗唔同香料去烹調條魚,所以無乜魚腥味👏🏻魚底下仲放埋粉絲,粉絲更加吸湯汁,好好食😋 -Watermelon smoothie$98見到佢哋用咗好多西瓜肉打汁,好正呀,又好甜👍🏻-Fried banana&coconunt ice cream$118炸原條香蕉
很可惜朋友唔食牛,我哋只點咗魚同雞類
-Baby gai lan$58
-Watermelon smoothie$98
見到佢哋用咗好多西瓜肉打汁,好正呀,又好甜👍🏻
炸原條香蕉配椰子雪糕,又係好地道嘅甜品。香蕉表面應該加咗少少焦糖一齊炸,所以脆口又好甜,做到外冷內熱嘅口感。椰子雪糕食到少少椰肉,證明真材實料。