2018-03-06 94 views
平時好少食西班牙菜,第一次來呢度食,係朋友話見到佢朋友post過,所以決定來試下。因為我地都路痴既關係,我地拎住google map 跟住行,但見唔到招牌,係睇到定位之下,見有間無招牌既舖頭行過去睇原來係呢間😳招牌確實細左d😂我地試左3樣野呢個小食好似細細碟咁,但因為係芝士所以其實並唔算少,呢個認真比到驚喜我同我朋友,估唔到呢個配搭咁夾,咸香得黎又辣辣地。聽個staff講呢種辣椒唔係好多西班牙菜舖頭會入,個名就忘記左喇😅但對我黎講係幾特別,因為未食過西班牙炒飯~有d似意大利飯感覺個汁酸酸辣辣,加埋檸檬汁幾清新海鮮幾新鮮,估唔到係青口都ok..嫩的燒汁豬仔骨~就都幾大件,味道適中不過相比上面兩款就比較上一般d啤酒方面呢道都幾多選擇,岩晒我呢兩款係日本手工啤紅色:有淡淡橙皮味,少少甘甜藍色:比較重麥味,岩女仔飲🤗飲完一支唔夠喉,追加一杯draft 呢杯都鐘意,比上面兩款淡口d飲完有少少蘆薈味,幾fresh 服務方面,店員好詳盡講解每款啤酒既特色,味道,會推介適合客人既款式到左食物同飲品後,會詢問客人意見同介紹下食物的用料,幾熱心的👍🏻今次試唔到香港製既少爺手工啤,希望下次試到😤同埋都想試下

我地試左3樣野
青辣椒芝士巴馬火腿卷

但對我黎講係幾特別,因為未食過

西班牙臘腸炒飯

西班牙炒飯~有d似意大利飯感覺
個汁酸酸辣辣,加埋檸檬汁幾清新
海鮮幾新鮮,估唔到係青口都ok..嫩的
燒汁豬仔骨

燒汁豬仔骨~就都幾大件,味道適中
不過相比上面兩款就比較上一般d

啤酒方面呢道都幾多選擇,岩晒我

呢兩款係日本手工啤
紅色:有淡淡橙皮味,少少甘甜
藍色:比較重麥味,岩女仔飲🤗

飲完一支唔夠喉,追加一杯draft
呢杯都鐘意,比上面兩款淡口d
飲完有少少蘆薈味,幾fresh

今次試唔到香港製既少爺手工啤,希望下次試到😤同埋都想試下其他菜式,會再去試埋😁

2018-02-26
Type of Meal