Maison Du Mezze

2024-06-12 401 views
很喜歡的餐廳,環境和服務一流,食物出品高質。很少有機會去食中東菜,見到呢間餐廳幾特別,所以專程去食下,起初抱住試新野的心態,沒有太大期望,但試過後覺得各方面都做得唔錯,可一試再試,值得推薦。Mix Cold Mezze凍開胃菜拼盤,驚喜十足,上菜時見到四款鷹嘴豆配上香烤嘅pitabread,也有點驚喜,食落時味道也很特別,各有得色,而且也很開胃,令你不自覺地食晒配上的Pitabread。但侍應服務很好,見我地食晒,主動上前問我地要唔要加Pitabread,很甜心。Chargrilled Octopus Tenticles炭烤八瓜魚鬚,濃濃的炭燒味,配上大蒜味及乾蕃茄,味道很夾。而且,炭烤後既八瓜魚鬚熟嘅程度啱啱好,想不到沒有半點硬,而且爽口彈牙,不錯。Mix Grill最後點了這款招牌菜,上菜時嚇了一跳,份量充足,雞肉和羊肉串帶點微微的焦香,烤得也是剛好,肉質不會乾身。而且全部肉串都燒得都好濃味Sambousek 羊肉酥角非常香口,餡料十足。最後一提,呢間餐廳提供既酒類高質,今次點了枝白酒,是高質之選,適合想飲返兩杯既朋友去。

白酒
白酒