2022-05-21
呢間餐廳食物質素好一般, 不過因為附近街坊間唔中都幫襯下今朝食完嘢諗住埋單, 見到有支付寶, 咁就同佢講話支付寶畀錢佢無啦啦冇頭冇尾叫我scan q r code, 不嬲畀錢都係我開個q r code, 跟住佢scan我個code㗎嘛, 佢只是牆上邊嗰張紙叫我scan q r code, 我話唔明. 第一個好大聲同第二個講- 佢話佢唔明喎! 大聲到成間餐廳嘅人都聽到第二個衝過嚟想㩒我部電話, 我同佢講你唔好掂我部電話, 話畀我聽點做, 佢即刻黑曬面發曬老皮, 跟住一路好晦氣咁樣, 之後我同佢講- 啲公公婆婆你就幫佢啫, 我哋嘅話你唔使掂我部電話, 佢仲好忟憎咁話我淨係教你, 唔係想掂你部電話咁樣, 眼神兇狠語氣晦氣! 一間餐廳嘅職員咁樣去到個客嘅?!
一間餐廳嘅職員咁樣去到個客嘅?!