2025-01-15
澳牛係我由細食到大嘅。雖然係好普通嘅茶餐,但係念著香港人香港地嘅情懷,我都會不時幫襯。我同友人2人用餐。點知我友人突然間身體唔舒服,頭暈作噁,食物又到了,我就問哥哥可唔可以打包。點知哥哥諗左一陣,大大聲話:「病嘅可以打包,你冇病嘅 冇得打包」。我心諗,我個朋友需要照顧,邊個幫佢拿袋? 跟著冇人理我,我就默默地自己雞手鴨腳地不d通粉打包,好多謝隔離搭台姐姐幫我手。我唔明白點解唔可以兩個人都打包,我又唔係唔比錢。跟著食食下飯,另一位哥哥又爆曬粗口,公然鬧同事,火爆十足。更唔好彩係,我想埋單嘅時候yap左佢,佢火爆埋我一份。我冇同伙記埋單,唔知道張單已經sip左係我隔離,於是佢就大大聲對我呼喝「張單已經寫左啦!」講真,食餐飯食到唉x弟咁,講咩澳牛精神,狗也不x。今次係我咁大個人食到成肚氣嘅一餐。我真係好失望,依仲服務態度係今時今日係應該被淘汰。我唔會再幫襯,bye。