2017-05-23 53 views
其實工廈入面都好多隱世美食 如果唔係咁啱行街經過 係好好難會發現 工廈內嘅餐廳 其實環境好好 地方夠大 唔會好似街邊嘅舖頭咁多灰塵 又多人又嘈 可以好好享受食物餐廳以私房形式做主題 有家的感覺 主打健康 少油少鹽少糖無味精 菜式簡單唔花巧 有媽媽的感覺養生茶 生活雖然忙碌,但也要不忘養生 簡單沖泡 味道清香 喝後有種很放鬆的感覺頭盤梅子醋車厘茄 每一粒車厘茄都去了皮 值得稱讚 太細心了吧 車厘茄新鮮 酸酸甜甜 多汁好味 好清新好夏日feel燉湯 材料豐富有蟲草花冬瓜豬展螺片 飲完之後成個喉嚨嘅感覺係好舒服 有種下火嘅感覺 燉湯味道唔會好鹹 可以飲到材料嘅鮮味肯定冇味精 孜然牛柳 牛柳粒嫩滑 唔黐牙 好惹味北菇杞子焗雞 店員一打開張錫紙 我同我朋友即刻話 好香呀! 藥材味 加雞嘅味道 簡直係吸引 真心要稱讚一下 雞肉一啲都唔嚡口 好滑好多汁 必點之選 雞嘅底下 仲加上粉絲同金菇 可以吸收藥材同雞嘅精華 餐廳真的很貼心濃湯浸時菜 加入杞子同紅棗 好養生嘅菜式健康得嚟又好味

梅子醋車厘茄

蟲草花杞子冬瓜螺片燉豬展