2024-06-30
小妹超愛食蒸蕃薯,紫、黃、紅肉蕃薯通通也愛。食得多,都想轉轉新食法。難得國內有16年歷史的上市連銷品牌首次登陸香港,當然要去朝聖一下🙌🏻✨烤蕃薯+珍珠+招牌薯圓+雪糕球 ✨他們的烤番薯好大份,從遠處已經聞到陣陣香氣。而且可以自由加料,直頭變成食甜品一樣,超正😍。我選擇了加珍珠、他們的招牌薯圓及雪糕,呢個加料番薯真的深得我心❤️。番薯烤得超級香甜軟爛,珍珠彈牙且有咬感,招牌薯圓煙煙韌韌,一羹落去,口感超級豐富。喺熱辣辣嘅番薯上面再加一個冰凍的雪糕球,冷熱交替,超級好食😋!✨番薯肉腸 ($9) (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) ✨烤得香脆,一口下去,爽口彈牙,爆晒汁,真係超級juicy😍唔係講笑,可能因為是豬肉腸,加上蕃薯的微甜,食落去真係有燒賣的味道😂✨清補涼椰 $24 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) ✨職員說是他們的新品,見到幾特別就即刻試吓,真係有一點驚喜。內有西瓜、椰子奶及番薯,這個組合我真的是第一次見。甜度適中,不會過甜,西瓜搭配椰子奶有點小清新,最適合熱辣辣的天氣飲用,感覺好正。✨雲深茉香奶白 $18✨杯子的包裝非常精美,帶點國畫風。飲落茉香味香濃,不會太甜,朋友十分喜歡。💖而家仲做緊$20 兩杯老紅
✨烤蕃薯+珍珠+招牌薯圓+雪糕球 ✨
✨番薯肉腸 ($9) (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) ✨
✨清補涼椰 $24 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) ✨
✨雲深茉香奶白 $18✨
💖而家仲做緊$20 兩杯老紅糖珍珠奶茶的優惠,性價比超高💖
想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食勻荃灣