2023-10-27
泰式海鮮拼盤呢個拼盤有5款海鮮:生蠔、扇貝、魷魚、蝦、青口,另外再加佢地獨特嘅泰式醬汁,味道剛剛好😽全部都係新鮮嘅海鮮,但亦唔會話有腥味,連平時唔鍾意食海鮮嘅朋友話呢個拼盤唔錯😋最值得一讚係生蠔嘅蠔味鮮甜,就算只係加少少檸檬汁都好好食😚雞串燒拼盤呢個串燒拼盤有三款:燒雞皮、燒土匪雞翼串、麻辣雞肉串🤭燒雞皮好鬆脆,同平時嘅串燒係完全不同嘅口感,面頭仲灑上椒鹽粉,辣辣地幾過癮🥳燒土匪雞翼串嘅味道好特別,冇平時食嘅土匪雞翼咁重味,不過作為串燒唔會覺得突兀,更別有一番風味🤩雞肉串口感鬆軟,唔係嗰啲好實身嘅雞肉串燒,反而有與別不同嘅感覺✊🏻BBQ汁燒豬肋骨旁邊有一塊芝士形狀嘅燒薯仔,外脆內軟,滿足到一餐需要小小澱粉質需求嘅人😝豬肋骨份量夠曬足,一大塊可以俾客人自己分配,肉質都幾實🫶🏼底下有韭菜同蘑菇點綴成個dish,即刻好colourful😍
雞串燒拼盤
BBQ汁燒豬肋骨