2020-06-01 2347 views
中大咁多餐廳,而且大多數勁平🥳讀咗幾年書都未食晒所有canteen🍽呢個係聯合書院嘅canteen,係其中一間我覺得最好味嘅😋原本想嚟試basque cheesecake🍰但佢話已經售罄sad🥺-🧀流心芝士雞肉漢堡·配咖喱角飯🍛-雖然賣相唔係話好靚🤣但呢個價錢嚟講真係好大份好足料,而且幾好味😋有兩大舊漢堡扒好飽肚🍔切開係流心芝士🧀😚但唔係水牛芝士所以冇拉絲效果😳咖喱係日式咖喱,甜甜地唔辣🌶️怕辣嘅都可以嗌呢個!佢仲有兩條炸春卷同埋少少薯角🥔但薯角比較冧, 應該係因為浸住咖喱🍛如果可以多啲香脆啲就好😛-評分:8/10價錢:$36-🧞‍♂️阿拉丁之茶🧞‍♀️-係久違嘅肥仔水😳以前好鍾意飲珍奶🥤但因為怕肥戒咗一排冇飲,所以唔係再咁鐘情珍珠奶茶🤣已經嗌咗半糖,但都仲係好甜🤣🤣 阿拉丁之茶係奶茶+布丁🍮同埋芝士奶蓋,想加珍珠要額外嗌🤓奶蓋好好味,芝士嘅鹹香同奶香味好濃郁好好味😛之前聽人講飲奶蓋茶係要先飲一啖上面嘅奶蓋🥛再將奶蓋撈埋奶茶一齊飲☕️雙重滋味😛😚奶茶就不過不失,布甸份量好多😍😍飲極都仲有!呢個價錢咁大杯真係好抵😋-評分:7.8/10 價錢:$20-📍開心軒 中大📍
🧀流心芝士雞肉漢堡·配咖喱角飯🍛
評分:8/10